Csokrok, bármilyen alkalomra…mert adni jó!

Az elmúlt években nagyon sokféle alkalomra készítettem csokrokat: a szokásos eseményeken kívül, mint születésnap, névnap, évforduló, anyák napja, nőnap, középiskolai, általános iskolai, óvodai ballagás, diplomaátadó, még kértek tőlem csokrokat más különleges alkalmakra is. Ilyen például egy lánykérés, vagy esküvő előtt a tanú felkérése. Vittek már tőlem csokrot vendégségbe a házigazdák köszöntésére, mások igénybe vették a KB virágálmok virágküldő szolgáltatását, hogy sok ezer kilométerről az általam készített csokorral kívánjanak jobbulást itthon élő szerettüknek. Hálás szülők számtalan alkalommal fejezték ki munkáim által köszönetüket pedagógusok, művészeti oktatók számára. Kötöttem már többször csokrot bérmáló pap részére is, ami a plébánia és a szülők ajándéka volt, mert az adott atya eljött és elvállalta a szertartást – ilyenkor figyelembe veszem azt, hogy a virágot férfi kapja, és azokat a virágokat részesítem előnyben, amelyek liturgikus szempontból vagy a legendákból ismert okokból szimbólumokat, erkölcsi tartalmat is hordoznak.

Általában kerek csokrokat szoktam készíteni, de munkáim között előfordulnak hosszított csokrok, karra fektethető csokrok és egészen különleges alakú összeállítások is, utóbbiak főleg akkor, ha valamit jelképez, formál a virág, ilyen volt például a fagyis vagy koponyás ballagási csokor.

Szeretem az egyedi megoldásokat, amelyek személyessé, megismételhetetlenné teszik az adott munkát, hogy az illető, akit megajándékozunk, ne „csak egy csokrot” kapjon. Szeretem belevinni a foglalkozását, kedvenc időtöltését, valamilyen jellemvonását annak, aki a csokrot kapja, illetve az évszakot, időszakot, ünnepet, amelyhez az átadás alkalma kapcsolódik.

A virág, különösen a csokor egy olyan ajándék, amelyet a legjobb szívvel elfogadhatunk.

Csokrok
Csokrok
Csokrok
Csokrok
Csokrok
Csokrok
Csokrok
Csokrok
Csokrok