Két éve készíthettem esküvői díszeket egy októberi, napos, szép Nagy Napra, a színpompás ősz jegyében.

Idén a menyasszony húga keresett meg, hogy ő is velem szeretné esküvői virágait elkészíttetni. Az esküvő helyszíne ugyanaz: a bakonyi erdő mélyén, hozzám igazán közel található Alsóperei Rendezvényház. Az esküvő stílusa, színvilága pedig decens és visszafogott: a virágdíszeket kizárólag fehér rezgő valamint fehér és halványsárga rózsák alkották, az egész összhatás finom és elegáns lett, olyan, mint maga a fiatal házaspár.

Eredetileg fehér-halvány rózsaszín lett volna a színösszeállítás, de időközben a menyasszony meggondolta magát, és a hozzá sokkal jobban illő halványsárgát választotta, amely még személyesebbé tette az egész esküvői ünnepet.

A menyasszonyi csokor mellett egy oltárdíszt-asztaldíszt kért a pár. A kápolnában a számukra kihelyezett két szék kapott minimális díszítést, az étkezés helyszínén pedig az asztalokon fa korongra került egy-egy gyertya és egy pici, juta és csipke szalaggal díszített üvegbe helyezett pici csokor. A maradék rózsákat bádogvödörbe állítva tettük ki a bejárathoz.

Ez az esküvő jó példa arra, hogy kevés dísszel is lehet hatásos esküvői dekorációt készíteni.

virágok a bejáratnál

az étkezés helyszíne

asztaldekoráció

asztaldekoráció

menyasszonyi csokor a számára feldíszített befőttes üvegben

menyasszonyi csokor

oltárdísz – asztaldísz az egyházi és a polgári szertartáshoz

székek díszítése a kápolnában

a visszafogottan feldíszített kápolna