A karantén ideje alatt keresett meg egy kedves menyasszony, aki eredetileg örökcsokrot szeretett volna. Örökcsokrot, hogy legyen valami kézzelfogható emléke az esküvőről, mert az eredeti nagy esküvő álmáról a vírus miatt le kellett mondaniuk. Emellett dekorációt szeretett volna kérni. Utóbbit vállaltam el – azt viszont nagyon szívesen –, mert valódi virágokkal dolgozom. Mivel az esküvői vacsorát nem tarthatták meg az eredetileg tervezett helyszínen, úgy döntöttek, a saját otthonukban fogadják majd a szűk család tagjait. És ha ez már így esett, szerették volna a helyszínt, saját udvarukat a Nagy Napra igazi ünnepi díszbe öltöztetni.

A dekorációban gyakorlatilag teljesen szabad kezet kaptam, a rózsaszín-fehér színvilág volt egyedül megadva. Természetes borostyánágakkal díszítettük az étkezés helyszínéül szolgáló kiülőt, de mivel maga az egész udvar nagyon hangulatos, a kert és a terasz különböző részein is helyeztünk el elszórva egy-egy kis dekorációt. Ezek akár családi fotózás hátteréül szolgálhatnak, egy kis ünnepi varázst csempésznek az udvarba, de mégsem keltenek zsúfolt hatást, és nem szükséges sok anyag sem hozzájuk.

A pajtarész árnyékos volta miatt az étkezés helyszínét még fényekkel is kiemeltük, hogy estére hangulatos legyen, összesen 70 méter fényfüzért használtunk, amelyből Brúnó ötlete nyomán a kiülő mellett barátságosan megbújó, meghitt árnyékot adó körtefára is fűztünk.

Az étkezőasztalok mellett a sarokban helyeztük el az előzőleg szintén az esküvő stílusában feldíszített ajándékgyűjtő dobozt, csak tartót kellett keresnünk neki, egy helyben talált régi zöldséges rekesz nagyon mutatósnak bizonyult erre a célra.

Az esküvő előtt néhány héttel a leendő házaspár tanú-felkérő csokrot kért tőlem, ami annyira megtetszett az arának, hogy végül úgy döntött, valódi virágból készült csokrot is szeretne. :-)

Esküvő Esküvő Esküvő Esküvő

Esküvő

Terasz díszítése