Még körülbelül egy évvel ezelőtt kezdtek el körvonalazódni ennek az esküvőnek a tervei. Azóta a pár polgárilag házasságot kötött, megszületett első gyermekük, és utána kezdték volna el szervezni az egyházi esküvőt, valójában a gyermekvállalás előtt eredetileg tervezett Nagy Napjukat. Végül a koronavírus-járvány miatt az utolsó pillanatban is izgultunk, vajon meg lehet-e tartani azon a napon, amelyen szerették volna, de az Égiek velük voltak, és 2020. nyár végén tágabb családjuk és barátaik jelenlétében kimondhatták a boldogító igent, majd együtt ünnepelhettek a szabad ég alatt.

A virágdíszítésben nagy öröm volt a menyasszonnyal együtt dolgozni, aki elmondta, milyen színösszeállításban képzeli el esküvője díszeit, elmondta, egyes esetekben le is rajzolta, mi tetszene neki, de a konkrét megvalósításban és a viráganyag kiválasztásában teljesen szabad kezet kaptam.

A kiválasztott színek között a púderrózsaszín és a bordó játszották a fő szerepet, és hozzá az ara kérésére a sötétebb zöldekből válogattam. Kiegészítésként pedig olyan különleges virágok kerültek bele, amelyek nagyon sötét bordó illetve hamvas, tört színei már a kora őszre emlékeztetnek, így, bár az alapszínek hagyományos esküvői színeknek mondhatók, rendhagyóan drámai lett az összhatás. Nagyon jól esett, amikor a menyasszony utólag azt mondta, pont olyan lett minden, amilyennek megálmodta, nagyon örülök, hogy ilyen jól együtt tudtunk gondolkodni, dolgozni, és így eltaláltam az ízlését.

A menyasszonyi csokron, dobócsokron, vőlegény- és tanúkitűzőn, női tanú csuklódíszén túl készült oltárdísz, díszítettük a templomi padokat. Külön V-alakú díszt kapott az autó, az étkezésnél a főasztalra pedig egy ferde vonalban kihelyezett, hosszúkás díszt álmodott a menyasszony. Az ünneplés helyszínéül szolgáló Koczor Pincészet és Vendégfogadó személyzete a jó időre való tekintettel a teraszon terített meg, az asztalokra a helyszín fakorongjaira félgömb alakú virágdíszek és pici, csipke szalaggal díszített üvegekben úszógyertyák, mécsesek kerültek. Az asztalok számai lézervágott fa számok partnerünktől, a GraviStyle-tól, amelyeket a menyasszony kérésére a virágdíszekbe applikáltunk. A köszönőajándék volt egyben az ültetőkártya is, ez egy mini cserepes virág volt, amelyet az esküvő színvilágához illő vízálló papírba csomagoltunk, a menyasszony saját kezével írta meg a névtáblákat minden egyes vendég részére. Különleges színfoltja volt az asztaldekorációnak a rábaközi perec, mivel a pár egyik tagja onnan származik. A szülők által készített perecek borosüvegre húzva kerültek az asztalokra. A hangulatos teraszt mindenképpen szerettem volna fényekkel is meghittebbé tenni, ezért minden asztalra került LED-fénysoros fehér boros üveg, és nem bántunk csínján a sima valamint az elektromos mécsesekkel sem, ezeket vegyesen osztottuk el a helyszín különböző részein. Jutott belőlük a bejárathoz is, hogy amikor az ifjú pár és a násznép megérkezik, már a kerítés kis ablakaiban is kis fények fogadják őket. A helyszín saját boldogságkapuja ebben az esetben fotóháttérül szolgált, hiszen a polgári szertartás már hónapokkal korábban lezajlott, de szintén kapott virágdíszt, amely illik az esküvő hangulatához, azonban nem túl hangsúlyos, és nem vonja el a figyelmet a Tihanyi-félszigetre nyíló pazar kilátásról. Jutottak kisebb, az étkezőasztalokon lévőkhöz hasonló virágdíszek a szervizasztalokra is. Az ifjú pár kérésére külön szelfiasztal is volt, amelyre kihelyeztük az általuk előkészített kellékeket: fotóalbumot, vendégkönyvet, saját maguk által készített „üzenőfalukat”. A menyasszonyi tortát is az esküvő virágaival díszítettük, tetejére pedig a fiatal házaspár saját tortadísze került. Volt még egy kérése a menyasszonynak: külön a számára készítettük el a GraviStyle-val közösen az esküvői szerencsekereket, amelynek feliratait is ő álmodta meg. A szerencsekerék azóta bérelhető dekorkellék a KB virágálmoknál.

esküvői csokor

mondén bordó-pasztell esküvői csokor

főasztal dísze

boldogságkapu feldíszítve

boldogságkapu dísze

boldogságkapu dísze

autódísz

autódísz

dobócsokor szalaggal

csokor és kitűző

csokor és kitűző

női tanú csuklódísze

oltárdísz

fények a bejáratnál

asztaldísz és köszönőajándék

asztaldekoráció

szerencsekerék és lámpás

szerencsekerék

torta díszítése

templomi padok feldíszítve

templomi padok feldíszítve

esti fények és a Balaton

esti fények és a Balaton

esküvői szerencsekerék és lámpás

esküvői szerencsekerék és lámpás

asztaldekoráció

asztaldekoráció esti fényekkel

asztaldekoráció esti fényekkel

a vőlegény kitűzője és az ara csokra

a vőlegény kitűzője és az ara csokra

vőlegény és tanú kitűzője

vőlegény és tanú kitűzője

menyasszonyi csokor

menyasszonyi csokor

menyasszonyi csokor

menyasszonyi csokor

menyasszonyi csokor

menyasszonyi csokor

különleges színek, különleges virágok

különleges színek, különleges virágok

női tanú csuklódísze

női tanú csuklódísze

templomi pad díszítése

templomi pad díszítése

tanú kitűzője

tanú kitűzője