Már be voltam jelentkezve két másik továbbképzésre idén nyáron, amikor megláttam, hogy a Flora Hungária Nagybani Virágpiac kimondottan olyanoknak tart képzést, akik esküvői dekoráció tekintetében valóban nagy fába vágták a fejszéjüket.

Az egyik, ami miatt szinte azonnal jelentkeztem, Szentpéteri Szabolcs neve volt – amikor annak idején elkezdtem a virágkötő szakmai képzést, húgom, aki az egyik legnagyobb mecénásom, egy régebbi, virágkötő mesterek munkáit bemutató könyvvel ajándékozott meg. Ebben a könyvben a legpazarabb munkák Szabolcs kezei közül kerültek ki – és most itt az alkalom, hogy megismerhessek valakit, akinek a munkái nagyon tetszenek! Szabolcs segítőként volt jelen ezen az alkotónapon.

A szakmai vezető és fő ötletgazda pedig egy fiatal tehetség, Nagy Gábor volt, aki több nívós nemzetközi szakmai versenyen szerepelt jeles eredménnyel már ifjúsági kategóriában. Édesanyja, Nagy Katalin is elkísérte őt erre a napra, és minden résztvevőnek nagyon sokat segített. Előadóként és segítőként is velünk volt még Nagy Balázs, a Dekorellátó Oktatóközpont vezetője is, aki szerintem mindannyiunknak adott nem is kis hitet, hogy higgyük el, mi ezt meg tudjuk csinálni!

Rendhagyó volt az alkotónap, mert nem egyénileg, hanem csapatban dolgoztunk. Balázs rögtön az elején rávilágított arra, hogy ekkora volumenű munkákat egyedül nem, hanem csak és kizárólag csapatban lehet megcsinálni. Összesen nyolcféle dekoráció készült, teljesen különböző viráganyaggal, különböző stílusokban, a közös bennük a monumentális jelleg volt, és párban dolgoztunk. Egyénként ugyan egy munka elkészítésében vettünk részt tevékenyen, de a szervezők munkájának köszönhetően az összes többi dísz elkészítésébe is beleláttunk.

Amit én hazahoztam erről a napról a szuper élményen és azon kívül, hogy remek volt egy ilyen csapattal együtt dolgozni, az az, hogy (jó, jó, eddig sem ijedtem meg, ha valami úgy dolgot kértek, mert ez engem inkább lelkesíteni szokott, de) ne ijedjek meg a nagyobb munkáktól és a technikai megvalósítástól sem. Mindent meg lehet oldani, és ennek a tudásnak a birtokában amire kell, úgyis lesz ötletem. Azt hiszem, jól mutatja, hogy milyen érzés volt számomra ez a nap, hogy egy késői fekvés és korai kelés, autópályázás, valamint egy töményen információdús, élménygazdag, tevékenyen végigdolgozott nap után este hétkor olyan frissen, üdén, lelkesedéstől fűtve úgy ültem be az autóba, mintha csak most kezdeném a napot!

Azóta egyébként volt is alkalmam kipróbálni az itt megszerzett tudást egy ugyan nem ekkora, de nagyon különleges helyszín esküvőre való feldíszítésében.

Esküvő